Εύχομαι να είστε όλοι καλα! Φαίνεται ότι ότι πολλοί από εσάς νηστεύετε ενώ άλλοι αποφασίσατε να δοκιμάσετε τον θαυμαστό κόσμο της χορτοφαγίας. Είστε βέβαια και εσείς που επιμένετε παραδοσιακά – σουβλάκι, παϊδάκι κτλ- και φυσικά κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με αυτό! Ο καθένας ξέρει και αποφασίζει τι του κάνει καλό και τι απολαμβάνει κυρίως!

Σήμερα θα μοιραστώ μια συνταγή που φτιάχνουμε καιρό. Πιστεύω ότι αυτή η εκδοχή του κιμά μανιταριών θα σας ενθουσιάσει. Ακόμα και αν δεν είστε φίλοι των μανιταριών στη συνηθισμένη τους μορφή, αυτή την συνταγή θα πρότεινα να τη δοκιμάσετε, καθώς πέρα από πολύ εύγευστη είναι και πολύ διαιτητική. Ταιριάζει τέλεια με ζυμαρικά φυσικά, μέσα στο παστίτσιο και στον μουσακά (αντί του κανονικού κιμά) , αλλά και σε τορτίγια με τα ταιριαστά του. Εγώ προσωπικά βάζω αυτό τον κιμά μανιταριών ακόμα και σε μαρούλι για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή βραδινό.

Φαίνεται μπελαλίδικη συνταγή στην παρασκευή μα δεν είναι. Θέλει απλά καλή προετοιμασία των υλικών.

Καλή απόλαυση

Υλικά για τον κιμά μανιταριών

Εκτέλεση

1) Ετοιμάζουμε τον κιμά μανιταριών. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο καυτό νερό για 5-10 λεπτά.

2) Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ψιλοκόβουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια.

3) Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά, μέχρι να σωθεί το πολύ νερό. Ρίχνουμε την πιπεριά και το καροτο μαζί με τα μανιτάρια .

4) Σβήνουμε με το κρασί και την σάλτσα σόγιας και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε το πελτέ, το ζωμό των μανιταριών, τις τριμμένες ντομάτες και την πάπρικα.

5) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15-18 λεπτά, να κατέβει μέχρι να δέσει και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.