Σας έχω μια φανταστική σάλτσα που πραγματικά ταιριάζει υπέροχα με ότι σας κατεβεί στο μυαλό. Τα παιδιά μου την βάζουν ακόμα και στα σάντουιτς!

Έχω αντιληφθεί ότι όταν προσπαθούμε να προσέξουμε τις θερμίδες που παίρνουμε αρχίζουμε να τρώμε πιο απλοϊκά και κάποια στιγμή μας λείπει η γεύση!

Εγώ θέλω αυτό που τρώω να έχει γεύση, να είναι υγιεινό, να μην εμπεριέχει συντηρητικά αλλά ούτε και πολλές θερμίδες! Εσείς;

Μια τέτοια σαλτσούλα είναι και αυτή που σας έχω σήμερα! Ας είναι καλά η Gwyneth Paltrow που έχει εκδώσει ένα ενδιαφέρον βιβλίο συνταγών και από εκεί εμπνεύστηκα την περιβόητη σαλτσούλα. Η αλήθεια να λέγεται το βιβλίο της έχει καλά στοιχεία αλλά κάπου κάπου διαφωνούμε και λίγο!

Τελοσπάντων δοκιμάστε την κόκκινη σάλτσα που δεν περιέχει καθόλου ντομάτες με κοτόπουλο ή με ρύζι ή με ζυμαρικά, ακόμα και σαν ντρέσινγκ στη σαλάτα ή σαν σάλτσα για κεφτεδάκια για τα παιδιά και πείτε μας τι γνώμη σας!

Υλικά

· ½ μέτρια κολοκύθα

· ¼ φινόκιο

· 1 κίτρινη πιπεριά

· 5 καρότα

· 1 μεγάλο κρεμμύδι

· 4 σκελίδες σκόρδο

· 1 παντζάρι

· 3 στικς σέλινο

· Θυμάρι ξηρό

· 2 φύλλα δάφνης

· 1 κ Πιπέρι

· 1 κ Αλάτι

· 3 Κ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφού κόψετε όλα τα λαχανικά σας σε κομματάκια βάζετε το ελαιόλαδο σε βαθουλό τηγάνι και ξεκινάτε κλασικά να τσιγαρίζετε τα λαχανικά σας ένα ένα. 

Πρώτα το κρεμμύδι, σκόρδο και έπειτα τα υπόλοιπα. 

Τους δίνετε 7-8 λεπτά να πάρουν μια βράση και βάζεται 3 φλιτζάνια νερό, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και αφήνεται να ψηθεί για 45 περίπου λεπτά. 

Έπειτα αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείται λίγο λίγο. 

Βρείτε ωραία αποστειρωμένα βαζάκια και φυλάξτε τη σαλτσούλα σας στο ψυγείο. 

Σας υπόσχομαι θα την καταναλώσετε σε χρόνο ρεκόρ!