Τα πιο απλά γεύματα είναι κάποτε και τα πιο γευστικά. Συμφωνείτε;

Σας παραθέτω ένα από τα πολύ αγαπημένα μου γεύματα! Είναι ανοιξιάτικο και πολύ θρεπτικό παρά την απλότητα των υλικών παρασκευής του. Όσοι αγαπάτε τα ζυμαρικά, θα αγαπήσετε  και αυτή τη συνταγή. Θα σας χαρίσει ενέργεια και θα σας χορτάσει πολύ εύκολα. Μην φοβηθείτε το σκόρδο, η γεύση του γλυκαίνει και ο δυόσμος εξουδετερώνει την έντονη οσμή που αφήνει.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ντομάτα έχει όξινη και ελαφρώς καυστική γεύση, ενώ σημαντική είναι η θρεπτική της αξία. Η ντομάτα είναι ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και κατέχει σπουδαία θέση στη διατροφή, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην δυσκοιλιότητα, καθώς και στην ρύθμιση της χοληστερόλης.

Το λυκοπένιο ανήκει στην οικογένεια των αντιοξειδωτικών ουσιών και υπάρχει μέσα στις ντομάτες, φράουλες, καρπούζια και άλλα φρούτα κόκκινου χρώματος ή λαχανικά. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες αποδεικνύονται τα τελευταία χρόνια πολύ ωφέλιμες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτικό συστατικό, δηλαδή είναι πιο εύκολη η απορρόφηση του όταν καταναλώνεται με λίπος. Έτσι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, τυρί ή κρέας στην αγαπημένη σας σάλτσα από ντομάτα και θα κερδίσετε το μέγιστο όφελος του λυκοπενίου.

Υλικά (για 4 άτομα)

   Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τα ντοματίνια σε ζεματιστό νερό για 3 λεπτά. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσουν. Η φλούδα τους βγαίνει με ευκολία.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι και τα αρωματικά (δυόσμο και βασιλικό) και βάζετε στο ψυγείο για κανένα τέταρτο τουλάχιστον. Όση πιο πολλή ώρα τα αφήσετε στο ψυγείο τόσο πιο ωραία γίνονται.
  3. Σε ζεματιστό και αλατισμένο νερό ρίχνετε τα ζυμαρικά ολικής ή χωρίς γλουτένη. Βράζετε μέχρι και αποσύρετε 1-2 λεπτα πριν να είναι εντελώς ψημένα. Αν στη συσκευασία λέει 12 λεπτά, εσείς αποσύρετε στα 10 λεπτά από το νερό. Μην πετάξετε το νερό στο οπoio ψήσατε τα ζυμαρικά, θα μας χρειαστεί!
  4. Παράλληλα βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και έπειτα τα ζεστά ζυμαρικά και από πάνω τα ντοματίνια με τη μαρινάδα τους. Ρίχνετε λίγο νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά και ψήνετε στο τηγάνι για 3-4 λεπτά.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με ξερή αναρή ή χαλούμι ή απλά αλάτι και φρέσκο πιπέρι!