Updated: Nov 18, 2020

Το σημαντικότερο πράγμα που έμαθα μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι τα σώματα μας είναι τόσο μοναδικά όσο και η προσωπικότητα μας!

Πραγματικά χαίρομαι όταν συναντώ ανθρώπους που έχουν αποδεχτεί και αγκαλιάσει το σώμα τους με αγάπη.

Μόλις κατανοήσουμε τη μοναδικότητα της οντότητας μας, τότε ξεκινάμε να ζούμε πραγματικά. Έτσι, το φαγητό που είναι καλό για τον σύζυγο σας ή την επιστήθια φίλη σας ίσως να μην είναι το καλύτερο για εσάς. Πώς μπορεί ένας τύπος διατροφής να είναι ιδανικός για όλους; Είναι αδύνατον!

Είναι δυνατό να αρέσουν σε όλους τα ίδια φαγητά;

Ο καθένας από εμάς αρέσκεται σε διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα γονίδια που κουβαλά, τις διατροφικές εικόνες που φέρει από μικρός και ίσως με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Αν σκέφτεστε λοιπόν ποια διατροφή να ακολουθήσετε μετά τις γιορτές, η απάντηση είναι ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!

Το κλειδί πίσω από οποιαδήποτε διατροφή είναι να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας! Να σέβεστε τις δικές σας ανάγκες και να υπακούτε στα δικά σας γευστικά γούστα.

Όταν πρωτοήρθα στη Κύπρο μου έκανε εντύπωση όταν κάποιοι άνθρωποι έψαχναν σε εμένα τον αστυνομικό της διατροφής τους!

Ένας ρόλος που δεν μου ταίριαξε ποτέ! Για μένα η επιτυχία της διατροφής βρίσκεται στην εξατομίκευση! Όταν λοιπόν αντιληφθούμε ότι η υγεία μας ΔΕΝ βρίσκεται θαμμένη πίσω από μια υπερτροφή και κάποιο σακούλι λαχανίδες ή σέλινα, τότε έχουμε βρεί τις λύσεις που ψάχνουμε.

Είμαι σίγουρη ότι αναγνωρίζετε όλοι όσοι έχετε ακολουθήσει ανορθόδοξες δίαιτες, ότι οι αληθινές επιπτώσεις στο σώμα και στο μυαλό δεν είναι καν το πώς νιώθετε όταν τις ακολουθείτε, αλλά το πώς πραγματικά νιώθετε μέρες μετά, εβδομάδες και χρόνια!

Υποστηρίζω ότι όλα τα τρόφιμα μπορούν να χωρέσουν σε μια υγιεινή διατροφή. Θα πρέπει να σταματήσουμε να κατηγοριοποιούμε στο μυαλό μας τα τρoφικά ως «Υγιεινά» ή «Ανθυγιεινά». Σε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφική στάση δεν χωρούν οι απαγορεύσεις!

Αντί να εστιάζετε στο τι δεν πρέπει να τρώτε, εστιάστε στο τι σας κάνει καλό και αρχίστε να τρώτε με αυτό τον τρόπο!