Updated: Nov 18, 2020

1. Crash diet

Συνήθως οι δίαιτες που είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες ή/ και δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα την απότομη αλλαγή στο νούμερο της ζυγαριάς προς τα κάτω.

2. Άσκηση

 Η Άσκηση σε κάνει να ιδρώνεις και να χάνεις υγρά από το σώμα. Κατά μέσο όρο , κατά τη  διάρκεια της προπόνησης χάνεις ½ με 1 κιλό ανά ώρα ιδίως αν πρόκειται για αερόβια άσκηση. Η απώλεια αυτή εξαρτάται ωστόσο και από άλλους παράγοντες όπως ο καιρός.

3. Διατροφή πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες

Η χαμηλή κατανάλωση υδατανθράκων σημαίνει έλλειψη γλυκογόνου, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια το σώμα.  Μετά από μια τέτοιου τύπου δίαιτα μειώνεται άμεσα το βάρος.  Ωστόσο, με την έναρξη πάλι μιας φυσιολογικής διατροφής, το νούμερο της ζυγαριάς θα ανέβει πάλι.

4. Νοσήματα

Παθολογικές καταστάσεις, όπως η νόσος του Crohn, η κοιλιοκάκη, ο υπερθυρεοειδισμός και ο καρκίνος, μπορούν να προκαλέσουν απότομη μείωση του βάρους, ακόμα και  από μέρα σε μέρα.  Χάνεις επίσης απότομα βάρος μετά από μια ίωση γαστρεντερίτιδας, ωστόσο και πάλι πρόκειται για υγρά τα οποία θα αναπληρωθούν μόλις ξεκινήσεις πάλι μια φυσιολογική διατροφή.

5. Αφυδάτωση

Ίσως να έχεις δει μια αισθητή μείωση  στα κιλά που ζυγίζεις και να μην ξέρεις πως έγινε τόσο γρήγορα. Ακόμα κι αν στόχος σου είναι η απώλεια βάρους, η μείωσή του λόγω αφυδάτωσης δεν είναι ο σωστός τρόπος.  Χάνοντας υγρά από το σώμα σου, να μεν χάνεις αμέσως και βάρος, όχι όμως και λίπος, ενώ μειώνεται η απαραίτητη  ενυδάτωση του σώματος με αρνητικές άμεσες και έμμεσες συνέπειες για τον οργανισμό.

CHECK OUT OUR NEW DIET PLAN!

A well rounded guide to get you to understand how to built your dietary plan. With power up you will learn not only how to address your caloric needs to loose weight, built muscle and loose fat but also how to put that in protein, carbs and fat and in your everyday plate.